Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

ББР и Банката за развитие към Съвета на Европа ще разширят сътрудничеството си

Председателят на УС и Главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев се срещна с гуверньора на Банката за развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) Ролф Венцел. БРСЕ е един от дългогодишните партньори на ББР. Отношенията им датират от 2003 година и включват 4 успешно усвоени заема за МСП и енергийна ефективност.

На срещата бяха обсъдени стратегията и бъдещите съвместни проекти между ББР и БРСЕ, както и очакванията за нов бизнес. Споделено бе взаимното желание за разширяване на сътрудничеството, включително и по следващата фаза на националната програма за енергийна ефективност. Стоян Мавродиев и Ролф Венцел обсъдиха и перспективите на новата Многогодишна финансова рамка след 2020 година и възможностите за използване на гаранциите на ЕС.

Банката за развитие към Съвета на Европа е многостранна банка за развитие със специален социален мандат. Тя допринася за реализирането на социално-ориентирани проекти чрез следните направления на действие: засилване на социалната интеграция, управление на околната среда, подкрепа за публичната инфраструктура със социално предназначение и подкрепа за микро-, малки и средни предприятия. Акционери на БРСЕ са 41 страни, сред които и България.

Ролф Венцел е гуверньор на Банката за развитие към Съвета на Европа вече втори мандат. Преди да се присъедини към БРСЕ той ръководеше финансовата политика на Федерална Република Германия.

Назад
Други
  • В Музея за история на София бе открита експозиция за първия градостроител Антонин Колар

    Изложба в памет на първия главен архитект на София, чехът Антонин Колар, бе открита в Музея за история на София. До 3 октомври жителите и гостите на столицата могат да видят събрани на едно място всички планове, сгради и обществени пространства, дело на талантливия чех, който поема мисията да превърне новоосвободената София в европейски град. Експозицията е организирана по идея и с подкрепата на Българската банка за развитие, чиято собственост е сградата на реконструирания Гранд хотел „България“, построен от арх. Колар в периода 1880-85 г.

    Виж повече
  • Изложба ни връща към шедьоврите на първия архитект на София - Антонин Колар

    Изложба ни връща към шедьоврите на първия архитект на София - Антонин Колар В навечерието на празника на столицата Българската банка за развитие (ББР) и Регионалният исторически музей подготвят изложба, посветена на първия градски архитект на София – чехът Антонин Вацлав Колар. Eкспозицията може да бъде разгледана между 14 септември и 3 октомври, като за първи път ще бъде изложен експонат от царската чакалня на проектираната от Колар Софийска гара, реставриран с подкрепата на ББР.

    Виж повече