Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

ББР и Банката за развитие към Съвета на Европа ще разширят сътрудничеството си

Председателят на УС и Главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев се срещна с гуверньора на Банката за развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) Ролф Венцел. БРСЕ е един от дългогодишните партньори на ББР. Отношенията им датират от 2003 година и включват 4 успешно усвоени заема за МСП и енергийна ефективност.

На срещата бяха обсъдени стратегията и бъдещите съвместни проекти между ББР и БРСЕ, както и очакванията за нов бизнес. Споделено бе взаимното желание за разширяване на сътрудничеството, включително и по следващата фаза на националната програма за енергийна ефективност. Стоян Мавродиев и Ролф Венцел обсъдиха и перспективите на новата Многогодишна финансова рамка след 2020 година и възможностите за използване на гаранциите на ЕС.

Банката за развитие към Съвета на Европа е многостранна банка за развитие със специален социален мандат. Тя допринася за реализирането на социално-ориентирани проекти чрез следните направления на действие: засилване на социалната интеграция, управление на околната среда, подкрепа за публичната инфраструктура със социално предназначение и подкрепа за микро-, малки и средни предприятия. Акционери на БРСЕ са 41 страни, сред които и България.

Ролф Венцел е гуверньор на Банката за развитие към Съвета на Европа вече втори мандат. Преди да се присъедини към БРСЕ той ръководеше финансовата политика на Федерална Република Германия.

Назад
Други
 • Новите предприемачи

  15-годишно момче е най-младият предприемач на The Founder Institute, подкрепен от ББР

  Приключи четвъртото издание на най-голямата обучителна програма за стартиращи компании в България, провеждана с подкрепата на Българската банка за развитие. Програмата на The Founder Institute – София е хибрид между обучение и бизнес инкубатор, и позволява на участниците да усвоят теоретични познания и да тестват идеите си в реални условия. В нея са ангажирани над 9000 лектори и обучители, а София е един от 180-те града в света, където се провежда.

  Виж повече
 • In Memoriam

  Екипът на Българската банка за развитие изразява своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на арх. Жеко Тилев.

  Виж повече