Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

ББР подкрепи за втора поредна година галаконцерта „Музикант на годината“

С подкрепата на Българската банка за развитие за 28-ми път слушателите на БНР избраха с гласуване българския музикант на годината в класическите жанрове. Призът „Музикант на годината 2018“ получи диригентът Найден Тодоров. Директорът на Софийската филхармония печели статуетката за втори път след 2012 година.
В останалите категории бяха отличени диригентът Георги Димитров, солистката на Софийската опера Габриела Георгиева, оперетният артист и режисьор Александър Мутафчийски, младата пианистка Мила Михова и кавалджията Недялко Недялков. Кварто квартет и Вая денс студио спечелиха в категорията „Музикален проект на годината“, а Ансамбъл на годината стана „Фортисимо“ - Бургас с диригент Милена Добрева.
За трети път беше обявена и специалната награда „Олга Камбурова“ в подкрепа на младите таланти. Първите си студийни записи в БНР ще направи тромпетистът Георги Грозев от Пловдив.
На гала-концерта и церемонията „Музикант на годината 2018“ на БНР присъстваха носители на призове от предходни години, именити български музиканти и интелектуалци, както и много любители на хубавата музика.

Назад
Други
  • Микрофинансиращата институция „Джобс“ набира финансови посредници

    Микрофинансиращата институция „Джобс“ – дъщерно дружество на Българската банка за развитие, ви предлага възможност за получаване на постоянен допълнителен доход и повече сигурност в ежедневието. Дружеството набира финансови посредници (агенти)- физически и юридически лица, за популяризиране и предлагане на финансовите му продукти в подкрепа на малкия и средния бизнес в страната.

    Виж повече
  • ББР стартира API портал за разработчици в тестова среда

    В съответствие с Делегиран регламент (ЕС) 2018/389 и Директива (ЕС) 2015/2366 за платежните услуги (PSD2) Българската банка за развитие стартира Портал (тестова среда) за разработчици на приложни програмни интерфейси (API), който е достъпен от 14.03.2019г. на адрес: https://developer.bbr.bg/.

    Виж повече