Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

ББР стана съучредител на Междубанкова асоциация на страните от Централна и Източна Европа и Китай

Споразумение за създаване на Междубанкова асоциация на страните от Китай и Централна и Източна Европа (ЦИЕ) беше подписано по време на Шестата годишна среща на високо равнище от формата „16+1“, която се проведе в  Будапеща.

Българска банка за развитие стана член на асоциацията, в която участниците ще си сътрудничат по проекти от общ интерес, следвайки принципите на независимо управление и вземане на решения, както и независимо поемане на риск. Под нейната егида Китай ще осигури над 3 милиарда долара за развитието на проекти в Централна и Източна Европа, обяви премиерът Ли Къцян по време на форума. Целта на формата „16+1“, който е част от инициативата „One Belt, One Road”, е задълбочаване на търговското и икономическо сътрудничество между държавите-участнички.

„България ще разчита на Китай за реализирането на конкретни проекти“ – заяви по време на междуправителствената среща българският премиер Бойко Борисов. Сътрудничеството в рамките на Междубанковата асоциация на страните от Китай и ЦИЕ ще позволи на Българска банка за развитие да разшири инструментите си чрез участие във финансирането на публични и публично-частни инфраструктурни проекти с национално и регионално значение.

Назад
Други
  • Българската банка за развитие създаде Фонд за капиталови инвестиции

    Българската банка за развитие създаде Фонд за капиталови инвестиции Българската банка за развитие регистрира Фонд за капиталови инвестиции в изпълнение на мисията си за подкрепа на българския бизнес и стратегията си за периода 2017 - 2020. Дружеството е с капитал 65 млн. лв. и ще участва в капитала на малки, средни и стартиращи предприятия с цел повишаване конкурентоспособността на бизнеса, осигуряване на капитал за научноизследователска и развойна дейност, увеличаване на производствения капацитет, финансиране преди набиране на капитал на регулиран пазар и усвояване на средства от фондове на Европейския съюз.

    Виж повече
  • Главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев се срещна с новия президент на ЧБТР Дмитрий Панкин

    Председателят на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев се срещна с новия президент на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) Дмитрий Панкин.

    Виж повече