Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

ББР в подкрепа на българската музикална традиция

С подкрепата на Българската банка за развитие в Деня на радиото за 27-ми път бяха връчени наградите „Музикант на годината“ на програма "Хоризонт" по БНР. Най-престижната класация за класическа музика в България, в която победителите се избират от слушателите, се организира от предаването "Алегро виваче". В подкрепа на мисията на БНР за съхранение и развитие на най-доброто от българската музикална традиция Българската банка за развитие даде и своята специална награда за музикален дебют - на младата диригентка Инна Диловска.

С пожелание да развива своя талант и да завладее не само българската, но и световната сцена, призът на победителката беше връчен от изпълнителния директор от Групата на ББР Ангел Джалъзов.

Оперната певица Мария Цветкова стана „Музикант на годината 2017“. В останалите категории бяха отличени дуото Надежда Цанова - пиано и Петър Македонски – тромпет, цигуларката Зефира Вълова, пианистът Иво Върбанов и композиторът Георги Арнаудов. Специалната награда „Олга Камбурова“ в подкрепа на млад талант получи 16-годишният пианист Николай Димитров от Русе.

На гала-концерта и церемонията „Музикант на годината 2017“ на БНР присъстваха именити български музиканти и интелектуалци, както и много слушатели.

Назад
Други
  • В Музея за история на София бе открита експозиция за първия градостроител Антонин Колар

    Изложба в памет на първия главен архитект на София, чехът Антонин Колар, бе открита в Музея за история на София. До 3 октомври жителите и гостите на столицата могат да видят събрани на едно място всички планове, сгради и обществени пространства, дело на талантливия чех, който поема мисията да превърне новоосвободената София в европейски град. Експозицията е организирана по идея и с подкрепата на Българската банка за развитие, чиято собственост е сградата на реконструирания Гранд хотел „България“, построен от арх. Колар в периода 1880-85 г.

    Виж повече
  • Изложба ни връща към шедьоврите на първия архитект на София - Антонин Колар

    Изложба ни връща към шедьоврите на първия архитект на София - Антонин Колар В навечерието на празника на столицата Българската банка за развитие (ББР) и Регионалният исторически музей подготвят изложба, посветена на първия градски архитект на София – чехът Антонин Вацлав Колар. Eкспозицията може да бъде разгледана между 14 септември и 3 октомври, като за първи път ще бъде изложен експонат от царската чакалня на проектираната от Колар Софийска гара, реставриран с подкрепата на ББР.

    Виж повече