Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

ББР в подкрепа на българската музикална традиция

С подкрепата на Българската банка за развитие в Деня на радиото за 27-ми път бяха връчени наградите „Музикант на годината“ на програма "Хоризонт" по БНР. Най-престижната класация за класическа музика в България, в която победителите се избират от слушателите, се организира от предаването "Алегро виваче". В подкрепа на мисията на БНР за съхранение и развитие на най-доброто от българската музикална традиция Българската банка за развитие даде и своята специална награда за музикален дебют - на младата диригентка Инна Диловска.

С пожелание да развива своя талант и да завладее не само българската, но и световната сцена, призът на победителката беше връчен от изпълнителния директор от Групата на ББР Ангел Джалъзов.

Оперната певица Мария Цветкова стана „Музикант на годината 2017“. В останалите категории бяха отличени дуото Надежда Цанова - пиано и Петър Македонски – тромпет, цигуларката Зефира Вълова, пианистът Иво Върбанов и композиторът Георги Арнаудов. Специалната награда „Олга Камбурова“ в подкрепа на млад талант получи 16-годишният пианист Николай Димитров от Русе.

На гала-концерта и церемонията „Музикант на годината 2017“ на БНР присъстваха именити български музиканти и интелектуалци, както и много слушатели.

Назад
Други
  • Стоян Мавродиев е победител в категория „Финанси“ на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018

    Председателят на Управителния съвет и Главен Изпълнителен Директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев е победител в категорията „Финанси и Застраховане“ на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018. Бизнес Оскарите бяха връчени на официална церемония в НДК.

    Виж повече
  • Дo 50 xиляди eвpo в подкрепа на стapтиpaщи ĸoмпaнии отпуска ББР чрез МФИ „Джобс“

    "Стартиращи компании ще могат да получават финансиране до 50 000 евро от Микрофинансиращата институция „Джобс“, част от Групата на ББР. Ще пoдĸpeпим мaлĸи пpeдпpиятия, ĸoитo нe биxa мoгли дa пoлyчaт финaнcиpaнe oт дpyгитe бaнĸи". Това каза изпълнитeлният диpeĸтop нa MФИ "Джoбc" Aнгeл Джaлъзoв по време на форум с участието на Haциoнaлнaтa acoциaция нa мecтнитe инициaтивни гpyпи в Бългapия. На събитието бяxa пpeдcтaвeни нoви инcтpyмeнти зa финaнcиpaнe, пpeдлaгaни от дъщерното дружество на ББР.

    Виж повече