Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Българската банка за развитие отбелязва днес 20-тия си юбилей

Създадена е на 11.03.1999 г. под името Насърчителна банка, за да подпомогне икономическото и социалното развитие на България. През 2008 г. парламентът приема специален закон за ББР, който я фокусира върху финансирането на малкия и средния бизнес.

Днес банката посреща юбилея си с ясна стратегическа визия, нараснала годишна печалба и важна роля в редица области на икономиката, в които частните търговски банки все още не предоставят достатъчно достъп до финансиране. ББР е желаният и естествен партньор на международните финансови институции, а в групата й вече влизат пет дъщерни дружества - Националният гаранционен фонд, Микрофинансиращата институция "Джобс", Фондът за капиталови инвестиции и дружествата "ББР Лизинг" и "ББР Факторинг".

Честит празник на всички служители, партньори и приятели на ББР!
Назад
Други
  • ББР участва в първата конференция за малкия и средния бизнес SMART GROWTH

    Главният икономист на Българската банка за развитие Илия Лингорски бе модератор по време на първата конференция за малкия и средния бизнес SMART GROWTH, организирана в София от списание “Икономист“. Тема на водената от него дискусия бяха предизвикателстватата и рисковете пред малкия и средния бизнес.

    Виж повече
  • ББР стартира честванията на юбилейната си годишнина

    Плетеница от елементи, които съчетават символиката на българска шевица, буквата Б за означаване на банковата група и стрелки, показващи посоките и възможностите за развитие, ще бъдат съчетани в новото лого на Българската банка за развитие. Негов автор е дизайнерът Антон Робов.

    Виж повече