Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Днес Българската банка за развитие отбелязва 20-тия си юбилей

Създадена е на 11.03.1999 г. под името Насърчителна банка, за да подпомогне икономическото и социалното развитие на България. През 2008 г. парламентът приема специален закон за ББР, който я фокусира върху финансирането на малкия и средния бизнес.

Днес банката посреща юбилея си с ясна стратегическа визия, нараснала годишна печалба и важна роля в редица области на икономиката, в които частните търговски банки все още не предоставят достатъчно достъп до финансиране. ББР е желаният и естествен партньор на международните финансови институции, а в групата й вече влизат пет дъщерни дружества - Националният гаранционен фонд, Микрофинансиращата институция "Джобс", Фондът за капиталови инвестиции и дружествата "ББР Лизинг" и "ББР Факторинг".

Честит празник на всички служители, партньори и приятели на ББР!
Назад
Други
  • ББР подкрепи за втора поредна година галаконцерта „Музикант на годината“

    С подкрепата на Българската банка за развитие за 28-ми път слушателите на БНР избраха с гласуване българския музикант на годината в класическите жанрове. Призът „Музикант на годината 2018“ получи диригентът Найден Тодоров. Директорът на Софийската филхармония печели статуетката за втори път след 2012 година.

    Виж повече
  • Микрофинансиращата институция „Джобс“ набира финансови посредници

    Микрофинансиращата институция „Джобс“ – дъщерно дружество на Българската банка за развитие, ви предлага възможност за получаване на постоянен допълнителен доход и повече сигурност в ежедневието. Дружеството набира финансови посредници (агенти)- физически и юридически лица, за популяризиране и предлагане на финансовите му продукти в подкрепа на малкия и средния бизнес в страната.

    Виж повече