Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев се срещна с новия президент на ЧБТР Дмитрий Панкин

Председателят на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев се срещна с новия президент на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) Дмитрий Панкин.

Двамата обсъдиха съвместната подкрепа на програми за експортно и предекспортно финансиране на малките и средните предприятия, както и съвместни операции на традиционните за банките парични пазари. От Черноморската банка за търговия и развитие беше заявен интерес и за подкрепа на общински проекти.

България е страна-учредителка на ЧБТР от 1994 г. и активен акционер с 13.5% или 270 000 акции. По време на първия международен икономически форум на Българската банка за развитие през тази година двете банки подписаха Меморандум за сътрудничество заедно с още четири финансови институции от региона. Основната цел на документа е мобилизиране на външно финансиране, обмен и популяризиране на най-добрите практики за финансиране на инфраструктурата и подобряване на търговията.

По време на срещата с Дмитрий Панкин в София беше продължена и основната тема на икономическия форум на ББР – сътрудничество за мобилизиране на ресурси и финансиране на трансгранична регионална инфраструктура, както и стратегическите цели на ЧБТР за увеличаване на финансирането за инвестиционни проекти в инфраструктурата. Важен акцент в разговора бе инвестиционната политика на ЧБТР и възможностите за съ-финансиране, особено на публичната инфраструктура в България.

Назад
Други
 • Новите предприемачи

  15-годишно момче е най-младият предприемач на The Founder Institute, подкрепен от ББР

  Приключи четвъртото издание на най-голямата обучителна програма за стартиращи компании в България, провеждана с подкрепата на Българската банка за развитие. Програмата на The Founder Institute – София е хибрид между обучение и бизнес инкубатор, и позволява на участниците да усвоят теоретични познания и да тестват идеите си в реални условия. В нея са ангажирани над 9000 лектори и обучители, а София е един от 180-те града в света, където се провежда.

  Виж повече
 • In Memoriam

  Екипът на Българската банка за развитие изразява своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на арх. Жеко Тилев.

  Виж повече