Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Главният изпълнителен директор на ББР Стоян Мавродиев се срещна с новия президент на ЧБТР Дмитрий Панкин

Председателят на Управителния съвет и Главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев се срещна с новия президент на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) Дмитрий Панкин.

Двамата обсъдиха съвместната подкрепа на програми за експортно и предекспортно финансиране на малките и средните предприятия, както и съвместни операции на традиционните за банките парични пазари. От Черноморската банка за търговия и развитие беше заявен интерес и за подкрепа на общински проекти.

България е страна-учредителка на ЧБТР от 1994 г. и активен акционер с 13.5% или 270 000 акции. По време на първия международен икономически форум на Българската банка за развитие през тази година двете банки подписаха Меморандум за сътрудничество заедно с още четири финансови институции от региона. Основната цел на документа е мобилизиране на външно финансиране, обмен и популяризиране на най-добрите практики за финансиране на инфраструктурата и подобряване на търговията.

По време на срещата с Дмитрий Панкин в София беше продължена и основната тема на икономическия форум на ББР – сътрудничество за мобилизиране на ресурси и финансиране на трансгранична регионална инфраструктура, както и стратегическите цели на ЧБТР за увеличаване на финансирането за инвестиционни проекти в инфраструктурата. Важен акцент в разговора бе инвестиционната политика на ЧБТР и възможностите за съ-финансиране, особено на публичната инфраструктура в България.

Назад
Други
  • Стоян Мавродиев е победител в категория „Финанси“ на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018

    Председателят на Управителния съвет и Главен Изпълнителен Директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев е победител в категорията „Финанси и Застраховане“ на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018. Бизнес Оскарите бяха връчени на официална церемония в НДК.

    Виж повече
  • Дo 50 xиляди eвpo в подкрепа на стapтиpaщи ĸoмпaнии отпуска ББР чрез МФИ „Джобс“

    "Стартиращи компании ще могат да получават финансиране до 50 000 евро от Микрофинансиращата институция „Джобс“, част от Групата на ББР. Ще пoдĸpeпим мaлĸи пpeдпpиятия, ĸoитo нe биxa мoгли дa пoлyчaт финaнcиpaнe oт дpyгитe бaнĸи". Това каза изпълнитeлният диpeĸтop нa MФИ "Джoбc" Aнгeл Джaлъзoв по време на форум с участието на Haциoнaлнaтa acoциaция нa мecтнитe инициaтивни гpyпи в Бългapия. На събитието бяxa пpeдcтaвeни нoви инcтpyмeнти зa финaнcиpaнe, пpeдлaгaни от дъщерното дружество на ББР.

    Виж повече