Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

In Memoriam

Екипът на Българската банка за развитие изразява своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на арх. Жеко Тилев. Архитект Тилев беше проектант на сградата на ББР и бе солидарен към мисията на банката за опазване и съхранение на културното наследство в градската среда. Благодарение на неговата изкусна работа и професионализъм бе съхранена оригиналната фасада на зданието, което е паметник на културата с регионално значение. 

Жeĸo Tилeв e eдин oт нaй-извecтнитe и световнопризнати бългapcĸи apxитeĸти. Cpeд мнoгoбpoйнитe мy пpoeĸти ce нapeждaт Beлиĸият eгипeтcĸи мyзeй – Eгипeт (2003), Coфийcĸaта гpaдcĸa xyдoжecтвeнa гaлepия (2000), Oлимпийcĸият ĸoмплeĸc в Инcбpyĸ, Aвcтpия, c peĸoнcтpyĸция нa cĸи-шaнцaтa (1991 ), Cпopтнaтa зaлa „ Арена Apмeeц“ в София (2009 ) и дpyги.

Поклон пред паметта му!

Назад
Други
  • ББР подкрепи за втора поредна година галаконцерта „Музикант на годината“

    С подкрепата на Българската банка за развитие за 28-ми път слушателите на БНР избраха с гласуване българския музикант на годината в класическите жанрове. Призът „Музикант на годината 2018“ получи диригентът Найден Тодоров. Директорът на Софийската филхармония печели статуетката за втори път след 2012 година.

    Виж повече
  • Микрофинансиращата институция „Джобс“ набира финансови посредници

    Микрофинансиращата институция „Джобс“ – дъщерно дружество на Българската банка за развитие, ви предлага възможност за получаване на постоянен допълнителен доход и повече сигурност в ежедневието. Дружеството набира финансови посредници (агенти)- физически и юридически лица, за популяризиране и предлагане на финансовите му продукти в подкрепа на малкия и средния бизнес в страната.

    Виж повече