Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Информация относно Националната програма за енергийна ефективност

Българска банка за развитие напомня, че сключването на нови договори по Програмата е преустановено

Във връзка с многократни запитвания от сдружения на собственици за сключване на договори за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, Българска банка за развитие АД отново заявява, че съгласно указания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, от месец януари 2016 година е преустановено сключването на нови договори по Програмата.

Указанията са в съответствие с разпоредбите на Постановление на Министерски съвет № 23 от 04.02.2016 г. за изменение и допълнение на Постановление на Министерски съвет № 18 от 02.02.2015 г. Към документа е приложен списък със 137 сгради, одобрени по проект „Енергийно обновяване на българските домове” на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г., за които по изключение и с приоритет следва да бъдат сключени нови договори за целево финансиране по НПЕЕМЖС. По тази причина в регистъра на ББР АД има сдружения, с които са сключени договори след януари месец 2016 година.

Информация относно приоритетно сключване на нови договори за целево финансиране на жилищни сгради, одобрени по проект „Енергийно обновяване на българските домове” на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г. може да намерите тук.

Назад
Други
 • Новите предприемачи

  15-годишно момче е най-младият предприемач на The Founder Institute, подкрепен от ББР

  Приключи четвъртото издание на най-голямата обучителна програма за стартиращи компании в България, провеждана с подкрепата на Българската банка за развитие. Програмата на The Founder Institute – София е хибрид между обучение и бизнес инкубатор, и позволява на участниците да усвоят теоретични познания и да тестват идеите си в реални условия. В нея са ангажирани над 9000 лектори и обучители, а София е един от 180-те града в света, където се провежда.

  Виж повече
 • In Memoriam

  Екипът на Българската банка за развитие изразява своите най-искрени съболезнования на семейството и близките на арх. Жеко Тилев.

  Виж повече