Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Информация относно Националната програма за енергийна ефективност

Българска банка за развитие напомня, че сключването на нови договори по Програмата е преустановено

Във връзка с многократни запитвания от сдружения на собственици за сключване на договори за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, Българска банка за развитие АД отново заявява, че съгласно указания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, от месец януари 2016 година е преустановено сключването на нови договори по Програмата.

Указанията са в съответствие с разпоредбите на Постановление на Министерски съвет № 23 от 04.02.2016 г. за изменение и допълнение на Постановление на Министерски съвет № 18 от 02.02.2015 г. Към документа е приложен списък със 137 сгради, одобрени по проект „Енергийно обновяване на българските домове” на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г., за които по изключение и с приоритет следва да бъдат сключени нови договори за целево финансиране по НПЕЕМЖС. По тази причина в регистъра на ББР АД има сдружения, с които са сключени договори след януари месец 2016 година.

Информация относно приоритетно сключване на нови договори за целево финансиране на жилищни сгради, одобрени по проект „Енергийно обновяване на българските домове” на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г. може да намерите тук.

Назад
Други
  • Стоян Мавродиев е победител в категория „Финанси“ на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018

    Председателят на Управителния съвет и Главен Изпълнителен Директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев е победител в категорията „Финанси и Застраховане“ на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018. Бизнес Оскарите бяха връчени на официална церемония в НДК.

    Виж повече
  • Дo 50 xиляди eвpo в подкрепа на стapтиpaщи ĸoмпaнии отпуска ББР чрез МФИ „Джобс“

    "Стартиращи компании ще могат да получават финансиране до 50 000 евро от Микрофинансиращата институция „Джобс“, част от Групата на ББР. Ще пoдĸpeпим мaлĸи пpeдпpиятия, ĸoитo нe биxa мoгли дa пoлyчaт финaнcиpaнe oт дpyгитe бaнĸи". Това каза изпълнитeлният диpeĸтop нa MФИ "Джoбc" Aнгeл Джaлъзoв по време на форум с участието на Haциoнaлнaтa acoциaция нa мecтнитe инициaтивни гpyпи в Бългapия. На събитието бяxa пpeдcтaвeни нoви инcтpyмeнти зa финaнcиpaнe, пpeдлaгaни от дъщерното дружество на ББР.

    Виж повече