Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Информация относно Националната програма за енергийна ефективност

Българска банка за развитие напомня, че сключването на нови договори по Програмата е преустановено

Във връзка с многократни запитвания от сдружения на собственици за сключване на договори за финансиране по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, Българска банка за развитие АД отново заявява, че съгласно указания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, от месец януари 2016 година е преустановено сключването на нови договори по Програмата.

Указанията са в съответствие с разпоредбите на Постановление на Министерски съвет № 23 от 04.02.2016 г. за изменение и допълнение на Постановление на Министерски съвет № 18 от 02.02.2015 г. Към документа е приложен списък със 137 сгради, одобрени по проект „Енергийно обновяване на българските домове” на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г., за които по изключение и с приоритет следва да бъдат сключени нови договори за целево финансиране по НПЕЕМЖС. По тази причина в регистъра на ББР АД има сдружения, с които са сключени договори след януари месец 2016 година.

Информация относно приоритетно сключване на нови договори за целево финансиране на жилищни сгради, одобрени по проект „Енергийно обновяване на българските домове” на Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007 – 2013 г. може да намерите тук.

Назад
Други
  • В Музея за история на София бе открита експозиция за първия градостроител Антонин Колар

    Изложба в памет на първия главен архитект на София, чехът Антонин Колар, бе открита в Музея за история на София. До 3 октомври жителите и гостите на столицата могат да видят събрани на едно място всички планове, сгради и обществени пространства, дело на талантливия чех, който поема мисията да превърне новоосвободената София в европейски град. Експозицията е организирана по идея и с подкрепата на Българската банка за развитие, чиято собственост е сградата на реконструирания Гранд хотел „България“, построен от арх. Колар в периода 1880-85 г.

    Виж повече
  • Изложба ни връща към шедьоврите на първия архитект на София - Антонин Колар

    Изложба ни връща към шедьоврите на първия архитект на София - Антонин Колар В навечерието на празника на столицата Българската банка за развитие (ББР) и Регионалният исторически музей подготвят изложба, посветена на първия градски архитект на София – чехът Антонин Вацлав Колар. Eкспозицията може да бъде разгледана между 14 септември и 3 октомври, като за първи път ще бъде изложен експонат от царската чакалня на проектираната от Колар Софийска гара, реставриран с подкрепата на ББР.

    Виж повече