Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

МФИ „ДЖОБС“ ще подкрепи предприемачите от The Founder Institute, нуждаещи се от финансиране

Приключи третото издание на най-голямата обучителна програма за стартиращи компании в България. Обучението в The Founder Institute в София се осъществява с подкрепата на Микрофинансиращата институция „ДЖОБС“, част от Групата на Българската банка за развитие. В продължение на 4 месеца предприемачите се учеха как да развият идеите си до реални печеливши бизнеси. В процеса на обучението от 28 стартъпа до успешния финал достигнаха 7 впечатляващи проекта, които бяха представени пред инвеститори, предприемачи и ментори.

Сред отличниците е стартъпът Streebi, разработващ стойки за колела, които могат лесно да се монтират около офис сгради.
Xenia пък е създала платформа, която да спестява пари на финансовите институции от картови транзакции, при които обичайно се плащат такси.

Стартъпът Umni е открил начин за спестяване разходите на хотелите по наемане на персонал – чрез чат ботове за улесняване на комуникацията между хотели, туристически агенции и потенциални клиенти.
Сред финалистите е и мобилното приложение Go Beauty, свързващо потребители със салони за красота.

Damocles Analytics разработва софтуер с данни за различни фигури в политиката, който може да реши проблема с ниското доверие в политиците и липсата на информация.

Cast Folio пък е мобилно приложение за намиране на работа в развлекателната индустрия.

Стартъпът MoneyVox разработва платформа за управление на спестяванията.

На седемте финалисти МФИ „ДЖОБС“ има готовност да отпусне заеми при преференциални условия, за да реализират своите бизнес идеи.

„Приятно е да видиш амбициозни, креативни и упорити млади хора, с хъс да превърнат идеите си в работещ бизнес. Горд съм, че всеки пети кредит, отпуснат от нас, е за стартъп компания“, каза на церемонията по дипломирането изпълнителният директор на МФИ „ДЖОБС“ Ангел Джалъзов.

Според него в България има огромен потенциал за развитие на предприемачеството, но малко организации, които да го подкрепят. Затова мисията на „ДЖОБС“ е да подпомага финансово компаниите още в началния етап от тяхното развитие.

Назад
Други
  • Стоян Мавродиев е победител в категория „Финанси“ на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018

    Председателят на Управителния съвет и Главен Изпълнителен Директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев е победител в категорията „Финанси и Застраховане“ на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018. Бизнес Оскарите бяха връчени на официална церемония в НДК.

    Виж повече
  • Дo 50 xиляди eвpo в подкрепа на стapтиpaщи ĸoмпaнии отпуска ББР чрез МФИ „Джобс“

    "Стартиращи компании ще могат да получават финансиране до 50 000 евро от Микрофинансиращата институция „Джобс“, част от Групата на ББР. Ще пoдĸpeпим мaлĸи пpeдпpиятия, ĸoитo нe биxa мoгли дa пoлyчaт финaнcиpaнe oт дpyгитe бaнĸи". Това каза изпълнитeлният диpeĸтop нa MФИ "Джoбc" Aнгeл Джaлъзoв по време на форум с участието на Haциoнaлнaтa acoциaция нa мecтнитe инициaтивни гpyпи в Бългapия. На събитието бяxa пpeдcтaвeни нoви инcтpyмeнти зa финaнcиpaнe, пpeдлaгaни от дъщерното дружество на ББР.

    Виж повече