Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Първото изложение за стартиращи и иновативни компании се провежда в София с подкрепата на ББР

Първото в България изложение за стартиращи и иновативни компании ще се проведе на 13-и и 14-и март в Иновационния форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк. Събитието се осъществява с подкрепата на Българската банка за развитие и обхваща цялата стартъп екосистема – както прохождащи фирми, иноватори и визионери, така и инкубатори, фондове за рисков капитал и финансиращи институции. 

Изложители ще бъдат над 50 компании и проекти в сферата на информационните и комуникационните технологии, енергетиката, енергийната ефективност, хранителната индустрия, производството, екологията, визуалните изкуства, артистичния и събитиен мениджмънт, и др. Сред участниците са стартъпи от България, Македония и Турция.

Част от програмата на събитието е и еднодневна конференция „Перспективи пред стартъпите в България“, в рамките на която ще бъде представен опитът на 10 български и чужди стартъп проекти, превърнали се вече в успешен бизнес. Участие ще вземе и един от най-известните маркетинг и търговски консултанти в света – Рич Нутински. Ще бъдат обсъдени още възможностите и инструментите за финансиране на стартиращи фирми, като експерти от МФИ „ДЖОБС“ ще предложат нови продукти по програма COSME, разработени специално за прохождащи компании.

Подкрепата на стартиращи предприемачи е сред приоритетите на „ДЖОБС“, като към момента всеки пети кредит, отпуснат от дъщерното дружество на ББР, е към новосъздадена фирма. Отпуснати са над 650 кредита за микро- и малки компании на обща стойност над 33,7 млн. лв.

 

 

Назад
Други
  • Стоян Мавродиев е победител в категория „Финанси“ на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018

    Председателят на Управителния съвет и Главен Изпълнителен Директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев е победител в категорията „Финанси и Застраховане“ на конкурса Мистър и Мисис Икономика 2018. Бизнес Оскарите бяха връчени на официална церемония в НДК.

    Виж повече
  • Дo 50 xиляди eвpo в подкрепа на стapтиpaщи ĸoмпaнии отпуска ББР чрез МФИ „Джобс“

    "Стартиращи компании ще могат да получават финансиране до 50 000 евро от Микрофинансиращата институция „Джобс“, част от Групата на ББР. Ще пoдĸpeпим мaлĸи пpeдпpиятия, ĸoитo нe биxa мoгли дa пoлyчaт финaнcиpaнe oт дpyгитe бaнĸи". Това каза изпълнитeлният диpeĸтop нa MФИ "Джoбc" Aнгeл Джaлъзoв по време на форум с участието на Haциoнaлнaтa acoциaция нa мecтнитe инициaтивни гpyпи в Бългapия. На събитието бяxa пpeдcтaвeни нoви инcтpyмeнти зa финaнcиpaнe, пpeдлaгaни от дъщерното дружество на ББР.

    Виж повече