Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
Кандидатствай за кредит

Първото изложение за стартиращи и иновативни компании се провежда в София с подкрепата на ББР

Първото в България изложение за стартиращи и иновативни компании ще се проведе на 13-и и 14-и март в Иновационния форум „Джон Атанасов“, София Тех Парк. Събитието се осъществява с подкрепата на Българската банка за развитие и обхваща цялата стартъп екосистема – както прохождащи фирми, иноватори и визионери, така и инкубатори, фондове за рисков капитал и финансиращи институции. 

Изложители ще бъдат над 50 компании и проекти в сферата на информационните и комуникационните технологии, енергетиката, енергийната ефективност, хранителната индустрия, производството, екологията, визуалните изкуства, артистичния и събитиен мениджмънт, и др. Сред участниците са стартъпи от България, Македония и Турция.

Част от програмата на събитието е и еднодневна конференция „Перспективи пред стартъпите в България“, в рамките на която ще бъде представен опитът на 10 български и чужди стартъп проекти, превърнали се вече в успешен бизнес. Участие ще вземе и един от най-известните маркетинг и търговски консултанти в света – Рич Нутински. Ще бъдат обсъдени още възможностите и инструментите за финансиране на стартиращи фирми, като експерти от МФИ „ДЖОБС“ ще предложат нови продукти по програма COSME, разработени специално за прохождащи компании.

Подкрепата на стартиращи предприемачи е сред приоритетите на „ДЖОБС“, като към момента всеки пети кредит, отпуснат от дъщерното дружество на ББР, е към новосъздадена фирма. Отпуснати са над 650 кредита за микро- и малки компании на обща стойност над 33,7 млн. лв.

 

 

Назад
Други
  • В Музея за история на София бе открита експозиция за първия градостроител Антонин Колар

    Изложба в памет на първия главен архитект на София, чехът Антонин Колар, бе открита в Музея за история на София. До 3 октомври жителите и гостите на столицата могат да видят събрани на едно място всички планове, сгради и обществени пространства, дело на талантливия чех, който поема мисията да превърне новоосвободената София в европейски град. Експозицията е организирана по идея и с подкрепата на Българската банка за развитие, чиято собственост е сградата на реконструирания Гранд хотел „България“, построен от арх. Колар в периода 1880-85 г.

    Виж повече
  • Изложба ни връща към шедьоврите на първия архитект на София - Антонин Колар

    Изложба ни връща към шедьоврите на първия архитект на София - Антонин Колар В навечерието на празника на столицата Българската банка за развитие (ББР) и Регионалният исторически музей подготвят изложба, посветена на първия градски архитект на София – чехът Антонин Вацлав Колар. Eкспозицията може да бъде разгледана между 14 септември и 3 октомври, като за първи път ще бъде изложен експонат от царската чакалня на проектираната от Колар Софийска гара, реставриран с подкрепата на ББР.

    Виж повече