Българска банка за развитие Българска банка за развитие

Търси
 • Над половин милиард са усвоени по програмата на енергийна ефектгивност

  Общо 559 063 930,31 лв. са реално усвоените средства от началото на Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради до края на март т.г. Българска банка за развитие (ББР) е разплатила близо 164 млн. лв. само за първите три месеца на 2017 г.

  Виж повече
 • Промени в Тарифата и в Общите условия на Българска банка за развитие

  Уважаеми клиенти, Бихме желали да Ви уведомим, че считано от 30.01.2017 г. влязоха в сила промени в Тарифата за условията, лихвите, таксите и комисионите и в Общите условия на Българска банка за развитие АД за предоставяне на платежни услуги. Те се отнасят до частта за предоставяне на информация от страна на Банката за всички извършвани платежни операции и до наличното салдо по сметките на клиента.

  Виж повече
 • Скиорите на ББР със злато и сребро от „Ски фест за банки и партньори 2017“

  Българска банка за развитие (ББР) зае призовите места в гигантския слалом на традиционното състезание "Ски фест за банки и партньори" 2017. Мъжкият тим на ББР в състав: Ивайло Сотиров, Илия Кирчев, Стефан Василев и Александър Николов окупира върха при отборите над 45-годишна възраст. При дамите Христина Петкова, Яна Овчарова, Ива Голомеева-Стоянова и Елена Събева взеха сребро за отборно представяне в групата до 45 г.

  Виж повече
 • Нова онлендинг програма на ББР ще осигурява кредити до 150 хил. евро при два пъти по-ниски обезпечения

  Нова програма на ББР ще предостави възможност на малките и средни предприятия да получават чрез търговските банки кредити в размер до 293 хил. лева при два пъти по-ниски обезпечения. Това ще стане благодарение на получена в края на 2016 г. контрагаранция по програма COSME на ЕИФ с подкрепата на Европейския фонд за стратегически инвестиции (План „Юнкер“).

  Виж повече
 • Доц. Красимир Ангарски влезе в Надзорния съвет на ББР

  Финансистът доц. Красимир Ангарски бе избран за член на Надзорния съвет на Българска банка за развитие (ББР) на извънредно общо събрание на акционерите. Той влиза на мястото на Кирил Ананиев, който бе назначен за министър на финансите в служебното правителство. Според законовите разпоредби като такъв Кирил Ананиев няма право да бъде член на Надзорния съвет на ББР, собственик на 99,9% от капитала на която е държавата в лицето на Министерство на финансите.

  Виж повече
 • Фич потвърди кредитния рейтинг на Българска банка за развитие

  Международната рейтингова агенция “Фич Рейтингс” потвърди кредитния рейтинг на Българска банка за развитие (ББР) и той остава „BBB-“ със стабилна перспектива. Дългосрочният инвестиционен рейтинг е равен на държавния рейтинг на България и е максималният за финансова институция в страната. Краткосрочният IDR (Issuer Default Rating) е потвърден на ниво „F3“, a рейтингът за подкрепа (Support Rating) – на ниво „2“.

  Виж повече
 • ББР получи 150 млн. евро от Европейската инвестиционна банка по Плана "Юнкер"

  Българска банка за развитие (ББР) получи 150 млн. евро от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ) за финансиране на проекти на малки и средни компании. Средствата се отпускат с подкрепата на ЕС чрез гаранция от Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), част от Инвестиционния план за Европа (план „Юнкер“). Споразумението бе подписано днес от изпълнителния директор на ББР Ангел Геков и Флавия Паланца, директор за Централна и Югоизточна Европа в ЕИБ. Това е и първият договор по плана, по който ЕИБ предоставя финансиране у нас.

  Виж повече